E-Learning

Ga aan de slag. Succes !


Steden worden meer en meer mondiale dorpen. We gaan naar de super diverse stad ipv de multiculturele. Binnen etnische groepen wordt de diversiteit steeds groter. De autochtone bevolking bestaat steeds minder. In Den Haag is 49,5 % autochtoon.
We moeten leren met elkaar samen te leven, je kunnen verplaatsen in de ander, weten hoe je je moet gedragen en elkaar kunnen aanspreken op verantwoordelijkheden. Tolerant zijn en de kunst van het laten leven in de stad. Ook kunnen leven met onzekerheden. De grens ligt daar waar de ander wordt vernederd of wat wreed is. Als je dan tolerant bent, ben je onverschillig. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Per week worden 1 tot 2 a3 milieu activisten om het leven gebracht. In de laatste tien jaar telde dit rapport Deadly Environment' 908 doden.

 

Tegen discriminatie

 

Discriminatie wil zeggen dat er onterecht onderscheid wordt gemaakt tussen mensen. Mensen worden ongelijk behandeld op grond van kenmerken die niet van  belang zijn voor wat ze (willen) doen - opleiding, werk, in een café of gewoon op straat lopen - zoals sekse, handicap, leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur.... Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet verbiedt dat.

 

Maar het gebeurt wel!
Op onderstaande websites kun je meer informatie vinden over dit onderwerp.
De stichting Radar is een meldpunt tegen discriminatie op allerhande gebieden. Ze geven ook gastlessen en trainingen als


LIVING LIBRARY

Is uw school op zoek naar een manier om voor­oordelen en discriminatie op een levendige wijze dichtbij huis te brengen? Wilt u uw leerlingen in contact brengen met échte verhalen van échte mensen? De Living Library is dan een geschikt project voor uw school.

POWERDAY

Ben u op zoek naar een grensverleggende me­thode om pesten op school tegen te gaan en wederzijds respect te stimuleren? Jongeren zitten jaren bij elkaar in de klas, maar blijken elkaar niet echt te kennen. Ze blijven het liefst in hun eigen (sub) groep en er lijkt weinig begrip tussen de groepen onderling. Wat weten ze nou echt van elkaar? Als u hiermee aan het werk wil is de ‘powerday’ voor u wellicht een geschikt project.


POWERSCHOOL

Veel jongeren moeten tegenwoordig opboksen tegen negatieve invloeden zoals discriminatie, vooroordelen en geweld. Hoe kun je jongeren in staat stellen om hun eigen kracht te (her)vin­den en zich niet te laten beïnvloeden door deze negatieve invloeden vanuit hun omgeving? Bent u op zoek naar een geschikte empowermenttraining om de jongeren waar u mee werkt te versterken? Dan is aanmelding bij de powerschool wellicht een goed idee.

RESPECT 4 ALL! 

Hoe bespreek je homoseksualiteit of seksuele diversiteit met jongeren voor wie dit onderwerp taboe is of zelfs niet bestaat? Als u hiermee aan de slag wil is de gastles ‘respect 4 all’ voor u wellicht geschikt.

 SENSITIVITEITSTRAINING SEKSUELE DIVERSITEIT


Hoe geaccepteerd is het om homoseksueel, biseksueel of transgender te zijn in de heden­daagse maatschappij? Hoe kunt u in uw beroeps­praktijk alert zijn op seksuele diversiteit? Bent u op zoek naar praktische tips hoe dit onderwerp bespreekbaar te maken binnen je organisatie of doelgroep? Dan is deze workshop wellicht iets voor u.

 

Radar Meldpunt tegen discriminatie
Discriminatie.nl - Over alle vormen van discriminatie
Discriminatie
Logo van Art. 1 Art. 1 is het landelijk expertisecentrum op het gebied van het voorkomen en bestrijden van discriminatie op alle gronden.
  Discriminatie.startkabel