Virtual reality

Virtual reality dompelt je onder in een virtuele wereld. Geen grenzen meer van het scherm van televisies van het witte doek in de bioscoop. Niets kan je meer afleiden. De nagebootste wereld is overal, voor je, achter je, links en rechts van je maar ook boven en onder je. De werkelijkheid verdwijnt

Je kunt nog zo hard tegen jezelf zeggen dat je met een soort duikersbril op staat maar je brein wil daar niet aan.
Dat waant zich op de Mount Everest of in de cockpit van een futuristisch ruimteschip.

Bij de brillen registreren sensoren welke kan je opkijkt en in razend tempo worden de daarbij behorende beelden getoond. Het is of je een TV hebt die in de muren, de vloer, en het plafond van de huiskamer zit. Hoe je je hoofd draait, je blijft de beeld zien.

Met de VIVE bril kan je ook nog rondlopen. Laserstralen registreren de beweging van de drager en laat objecten zien waar je tegenaan dreigt te lopen. Ook zit er een camera voorin zodat je ook met je bril op kunt switchen naar het echte beeld voor je.
Zo kan je een flesje bier vinden zonder je bril af te hoeven zetten.
Tegenwoordig kan je ook tekenen  in de 3D wereld en er dan omheen lopen of er in klimmen.

In medische toepassingen is VR ook al doorgedrongen. Met bril op moet je een kind troosten. Opeens verandert het kind in jezelf en hoor je de woorden waarmee je het kind getroost hebt. Je troost je dan dus zelf met je eigen woorden. Dat helpt enorm tegen depressies.

Het is ook te gebruiken bij pleinvrees, hoogtevrees, vliegansgst etc.

Met dexmo, een VR-handschoen kan je in de virtuele werled dingen vasthouden b.v. een geweer. Aan de handschoen zitten veren die weerstand geven en waarmee je hard/zacht kan waarnemen.

De vitruix omni is een kleine lopende band met een harnas. Zo kan je lopen en rennen zonder echt tegen een muur te lopen.

De rotote is een stoel die meebeweegit met het beeld. Leuk voor achtbanen of autoraces.

Het space gaming vest laat je kogels voelen via luchtstroomcompressoren die in het pak zitten.

Virzoom laat je op je hometrainer fietsen waar je maar wil.  

Dia16

Dia17 Dia18
Dia20 Dia22