Nieuws van Duurzaam MBO  

Alle studenten zitten hopelijk gezond thuis. Ze hoeven niet stil te zitten. Het onderstaande kan een idee zijn

Online lessen

Online scholing voor studenten en docenten bouw en techniek in 58 onderwerpen.

Studenten bouw en techniek kunnen vanalles gratis online leren over de bouw, installaties en de afbouw via de Build up skills adviser app of via de computer. Zie hier.
De lesmodules bevatten vragen, toetsen en examens. Het systeem houdt alles bij en de resultaten kunnen worden doorgegeven (via een screenshot) aan de docent.  Ideaal en high tech. 

busoverzicht

Keuzedeel duurzaamheid

Studenten in het MBO kunnen thuis al vast het keuzedeel duurzaamheid in het beroep doen. De hele cursus staat hier online op 

Een printversie van het Keuzedeel Duurzaamheid in het beroep van Duurzaam MBO is hier te downloaden.

knop

Opleiden in Circular Skills in de bouw

We gooien veel te veel materialen weg en hergebruiken te weinig. De overheid vindt dat daar veranderig in moet komen. Vandaar dat MBO voor Morgen een project is gestart m.b.t. het aanleren van circular skills voor MBO-studenten in de bouw. DMBO wil er een initiërende bijeenkomst voor houden, wil er een training voor docenten voor maken en wil die uiteindeljke op twee plekken in Nederland aan het einde van dit jaar geven. Daarvoor is DMBO op zoek naar e-mailadressen van docenten in de bouw die hieraan deel willen nemen. U kan ze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Al vast hartelijk dank.

Food Waste Challenge: studenten gezocht

Gezocht: MBO/HBO studenten die willen helpen bij de Food Waste Challenge 2020!
Tijdens de Food Waste Challenge 2019 hebben horecaondernemers zes weken lang tegen voedselverspilling gestreden. Studenten hielpen met de metingen bij de restaurants en hotels. Het succes van de eerste challenge was enorm! Daarom wordt dit jaar de Food Waste Challenge herhaald en doen er nog meer restaurants en hotels mee. Er zijn dus ook méér studenten nodig die bij de metingen kunnen helpen. Wil jij meer informatie hoe je als school of opleiding kunt bijdragen aan deze challenge? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inspiratie uit Friesland

Wat scholen in Friesland ondernemen op het gebied van duurzaamheid en de circulaire economie is te zien op www.sparkthemovement.nl; door klik op de filter ‘MBO’  krijg je overzicht van wat MBO’s in de regio zoal doen... 

Vrijdag 29 mei HBO/MBO duurzaamheidsdag te Velp save the date en met uitreiking van de sustainabuls in het HBO. 6 april wordt beslist over al dan niet doorgaan. De bijeenkomst gaat in ieder geval online door.

Afgelast Woensdag 22 april Global land Frieslandcollege Afgelast 

Afgelast  Donderdag 19 maart Heijmans Rosmalen  Afgelast.

Afgelast Vrijdag 3 april Koning Willem 1 College ’s-Hertogenbosch. Bijeenkomst MBO voor Morgen Afgelast

Afgelast  CvI conferentie te Emmen en verplaatst naar 27-28 oktober

 

%MCEPASTEBIN%