logoklDuurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs

Nieuwsbrief   Januari 2018

Wat heeft u misschien gemist op het Symposium "Circulaire economie in de triple helix"  over Duurzaamheid, MBO-onderwijs en Ondernemingen

10 goede voorbeelden van duurzaamheid in het onderwijs en wat sprekers als Thomas Rau, Annemarie Rakhorst, Jan Willem van der Groep, Prof. Elphi Nelissen, studenten en vele anderen naar voren hebben gebracht.  

Bekijk het verslag hier en u bent weer bij.

Als u aanwezig bent geweest stellen we het zeer op prijs als u de evaluatie  even invult  en mailt naar het adres wat er boven staat.

Safe the dates

Donderdag 15 maart Werkconferentie Next education Kasteel Groeneveld Baarn

In de coöperatie MBO voor Morgen vinden Leren Voor Morgen, Katapult, Het Groene Brein, Duurzaam MBO en Groene Groei elkaar. Het gezamenlijke doel is om te komen tot meer duurzaamheid in het mbo, inhoudelijk en qua onderwijsinnovatie. Eén van de grootste uitdagingen is om kennis, inspiratie en handelingsperspectief door het netwerk te laten lopen. De werkconferentie wil jullie bij elkaar brengen, een steuntje in de rug te bieden en inspireren. Zodat je op 16 maart weer vol goede moed verder kunt met het verduurzamen van het Nederlandse vakonderwijs. Nadere info volgt.

Vrijdag 25 mei Nationale dag van de duurzaamheid bijeenkomst voor Universiteiten, HBO en MBO Evoluon te Eindhoven

Als studenten iets duurzaams en innovatiefs willen tonen (en een prijs willen winnen) dan kan dat. Zie hier
Nadere info volgt.  
           
Dinsdag 5 juni Slotconferentie Build up Skills te Amelsfoort

In juni loopt het project Build Up Skills af. Er zijn dan 76 modules gemaakt die te doen zijn op je smart phone. Ze moeten de 70.000 werknemers in de bouw- en installatiewereld  kennis geven over hoe je "nul op de meter" moet bouwen. Het zijn ook hele handige modules voor het reguliere MBO-onderwijs.
Op een grote (internationale) slotconferentie wordt het getoond en wordt het project afgesloten.

Meer info volgt.  

Challenges 

Meedoen met een ontwerpwedstrijd voor de Ecowall van Madurodam ? meer info zie hier of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 
Betreffende deze nieuwsbrief
  


DMBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website www.duurzaammbo.nl
 boordevol informatie met 300 unieke bezoekers per dag. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. We werken samen met het Groene Brein Roots en de Groene Groei. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kan er ook kopij naar sturen alsmede kan u zich er afmelden voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

%MCEPASTEBIN%