logokl


Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs

Nieuwsbrief   Juli 2017


Bijeenkomst Keuzedeel Duurzaamheid in het Beroep Ervaringen, Verbetermogelijkheden en Examinering
 

Woensdag 13 september Vlijmenseweg 2 5223 GW 's-Hertogenbosch  14.00 - 16.00.

Op de website www.duurzaammbo.nl (inmiddels meer dan 346.000 hits) staat een lesmethode voor het keuzedeel duurzaamheid in het beroep. . 
De checklist duurzaamheid in het beroep is al meer dan 40.000 keer ingevuld.

Iedereen mag het materiaal gratis gebruiken mits je meewerkt het te verbeteren. Zo maken we er samen het beste van.

Vandaar ook de bijeenkomst. Hoe zorgen we er voor dat het keuzedeel een succes wordt met aantrekkelijk onderwijs voor studenten maar ook uitvoerbaar is voor docenten. Daarnaast is het ook zoeken naar hoe de examens uitvoerbaar gegeven kunnen worden. Ook daarin zijn stappen gemaakt.  

U hoort het op de bijeenkomst.

Mail voor deelname Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Verbeteringen van het lesmateriaal.

In het lesmateriaal voor komend jaar wordt een hoofdstukje over duurzame mobiliteit en logistiek toegevoegd.

Daarnaast komt er nog wat meer aandacht voor de doelen die men nu op de wereld stelt om de aarde duurzamer te maken. De zogenaamde SDG’s (sustainable development goals). 
 

Het verschil tussen B en C wordt beter aangegeven.

Aan elk hoofdstuk wordt toegevoegd wat je geleerd hebt. Dat is nodig omdat er scholen zijn die gaan werken met een kennisexamen op niveau B, C, D.

Beroepsspecifiek lesmateriaal op het gebied van horeca, toerisme, ICT, kappers, interieur, mode, business, agro, bouw en techniek is verbeterd. Langzaam worden allerhande modules voor de bouw- en installatiewereld aan het web toegevoegd vanuit het project BuidupSkills. 

Er bestaan nu aparte docentenhandleidingen voor de bovenstaande studierichtingen.  

Voor studenten is er een document gemaakt waarin je gemakkelijk de antwoorden op de opgaven kunt weergeven.

We zijn hiermee goed bezig maar we zijn er nog niet.

Samenwerking

Vijf netwerken voor duurzaam beroepsonderwijs de handen ineenslaan. Duurzaam MBO, Het Groene Brein Roots, de Groene Groei, Katapult en de coöperatie Leren voor Morgen gaan een gezamenlijk netwerk vormen. Samen ben je sterk en samen kan er meer gestimuleerd en ondersteund worden. Men is druk bezig het netwerk vorm te geven.  

Bijeenkomst Duurzaamheid in het MBO 13-14 december De Kleine Aarde, Klaverblad 13 Boxtel

Het jaarlijkse symposium over duurzaamheid in het beroep gaat dit jaar op een speciale plek plaatsvinden namelijk bij de Kleine aarde te Boxtel.  Het Summacollege gaat daar haar duurzaamheidsonderwijs vormgeven met een hybride leeromgeving op het gebied van duurzaam bouwen, biovergisting, duurzame kassen, duurzame groen en duurzame technieken.  

Het thema zal daarom ook zijn hybride leeromgevingen op het gebied van duurzame ontwikkeling.
Daarnaast laat het project Build up Skills weer zien wat de stand van zake is m.b.t. de app en de 76 modules die in de maak zijn om nul op de meter te kunnen gaan bouwen. 

Betreffende deze nieuwsbrief  

DMBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website www.duurzaammbo.nl boordevol informatie. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. We werken samen met het Groene Brein Roots en de Groene Groei. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kan er ook kopij naar sturen alsmede kan u zich er afmelden voor de nieuwsbrief.