Certificaat Duurzaamheid

Het netwerk Duurzaam MBO geeft ook certificaten uit!

Wanneer uw studenten een duurzaam project hebben uitgevoerd of op een andere manier (aantoonbare) competenties op het gebied van duurzaamheid hebben verworven, kan het netwerk Duurzaam MBO hiervoor certificaten leveren. Meer informatie of bestelling, mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (DMBO).

 

DMBOcertificaat1 nov07De eerste certificaten zijn in november 2007 uitgereikt aan vier tweedejaars studenten bouwkunde Rob van Kuijk, Dennis van Engelen, Paul van Woensel en Pieter Heus. Ze moesten voor bouwkunde rekenen aan warmteverlies en ventilatie van een bestaand huis. Ze kregen er de bouwtekeningen van en hebben het huis eerst in autocad moeten zetten. Vervolgens hebben ze er aan moeten rekenen. Maar... ze kregen de opdracht dat het een nulenergiewoning moest worden! Met dit onderdeeltje extra hebben ze veel geleerd over duurzaam bouwen.

DMBOcertificaat2 nov07Na de presentatie van hun bevindingen aan de Raad van Advies van DMBO vond de Raad het een goede aanleiding om ze als eersten van Nederland het DMBO-certificaat Duurzaamheid uit te reiken. Dat is een mooie aanwinst voor hun portfolio!