Open menu

Doe ook mee!

Je ziet dat op heel veel gebieden oplossingen gezocht en gevonden(!) worden en dat we daarbij de creativiteit, innovatie en denkkracht van iedereen nodig hebben. Ook jij kunt hieraan meedoen. Bijvoorbeeld door duurzame producten te kopen, waardoor niet-duurzame bedrijven en industrieën moeten stoppen (of zelfs failliet gaan). Door een grotere omzet kunnen duurzame producten ook goedkoper worden.

Als je iets kleins uitvindt waarmee materiaal of energie kan worden bespaard en de hele wereld zit er op te wachten, ben je spekkoper. Als je nu al nadenkt over waar de wereld dadelijk heen moet, loop je voorop en kun je rijk worden.

Via internet, social media (e-mail, twitter, Facebook, LinkedIn, Whatsapp, Instagram etc) kunnen ideeën snel over de wereld verspreid worden en kunnen we samen bouwen aan een duurzame wereld. Dat is hard nodig ook om later nog prettig en welvarend te kunnen leven.

Doe en denk ook mee! Nederland is erg goed in innovatieve oplossingen en dat willen we graag zo houden. Dat schept banen en zorgt ervoor dat onze economie blijft draaien. Dus wees creatief, ondernemend en maak gebruik van de nieuwe IT-technieken om de nieuwe duurzame wereld vorm te geven. Het moet mogelijk zijn. "Yes we can".

 

Opdracht A (voor keuzedeel A en B)

Je hebt nu een hele boel zaken langs zien komen die met duurzaamheid te maken hebben. Maak nu een woordspin met begrippen die te maken hebben met duurzaamheid. Je mag er ook een foto van maken. Je mag de woordspin ook digitaal maken via www.popplet.com of https://bubbl.us/. Je mag die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of misschien wel naar je docent of gebruik hem in je port folio.  Succes.

Opdracht B: (voor keuzedeel C en D)

Kies uit de bovenstaande onderdelen bij 3.1.1. / 3.1.2./3.1.3. een onderwerp dat je interessant vindt.

Bekijk wat er onder de link over dat onderwerp staat en geef daar een presentatie over aan de klas.

Je mag naast die informatie ook andere bronnen (b.v. van internet of youtube of slide share) gebruiken. Mogelijk mag je het van je docent in groepjes voorbereiden en uitvoeren.

Jullie kunnen zelf de ppt-presentaties beoordelen aan de hand van dit formulier.

De maker van de site zou het super vinden als je hem de ppt’s mailt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wie weet komt die dan ook op het web te staan.