Duurzame stage: dubbele winst
Je kunt als mbo-student ook stage lopen in bedrijven en organisaties die al een goed voorbeeld geven op duurzaamheidsgebied. Dan ontstaat er dubbele winst. Je leert je beroep net als bij andere stages maar je leert meteen verantwoord bezig te zijn. Kijk maar eens bij onderstaande stagebanken.
Stages (en vrijwilligerswerk) voor de duurzame student
Zinnigestage
Online stagebank die goede doelen, non-profit organisaties
en bedrijven met duurzame ambities koppelt aan studenten
met een maatschappelijk verantwoorde drive!
Oneworld
Stages via de Duurzame intermediair
Vacatures in de Productie, Techniek, Communicatie, Retail etc. Van receptie tot directie, van administratie tot productie.
Hier zijn duurzame stages en vacatures te vinden
Duurzaambrabantsonderwijs
Vraag en aanbod van duurzame stagiaires in Brabant
biedt duurzame stages en afstudeeropdrachten aan op MBO-, HBO- en WO-niveau.
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Hier vind je links naar organisaties die in het kader van ontwikkelingssamenwerking stages, uitwisselingen en vrijwilligerswerk voor jongeren verzorgen.
Duurzame stages in Roemenië.
Op bezoek in Roemenië
Er werden lezingen verzorgd over hoe de Groene Ring in 's-Hertogenbosch probeert natuur, cultuurhistorie, landbouw en recreatie met elkaar te verbinden. Daarnaast lezingen over duurzame ontwikkeling en de zorg, het onderwijs en de politieke situatie in Roemenië. Ook kwam het verschil aan bod tussen het communistisch en post-communistisch tijdperk.
Er werden excursies gehouden naar de markt (waar veel met de mensen werd gepraat), naar het vakmanschap (iconen schilderen, hoeden maken), naar de industrie (bezoek aan de schoenenfabriek), naar het onderwijs (bezoek aan de basisschool en het voortgezet onderwijs), naar de zorg (bezoek aan het bejaardenhuis en een weeshuis) en naar toerisme (bezoek aan de bergen, enkele kerken, het openluchtmuseum en enkele pensions). Daarnaast heeft de groep in de middagen een speeltuin opgeknapt en langs een rivier bomen geplant. Ondertussen werd er heel wat af gediscussiëerd tussen de Roemeense en Nederlandse studenten en docenten. Uiteindelijk heeft de groep van 25 personen haar aanbevelingen voor duurzame ontwikkeling gepresenteerd aan de burgemeester van Saliste, het hoofd van de zorg, de directeur van de scholen, de voorzitter van de vakbond en het hoofd van het bureau voor Toerisme. Projectleider Peter van de Baan (KPC) kreeg er als dank een plakkaat voor van de gemeente Saliste.
Via nieuwe stageopdrachten gaan de studenten proberen de stad verder op weg te helpen. Dat is hard nodig want op sommige fronten lijkt de situatie er nog op de jaren dertig. Veel gaat nog met paard en wagen. Op andere fronten maken ze snelle stappen voorwaarts. Op de school is al een heel modern computerlokaal ingericht.