Wedstrijden

SDG-Challenge Applied Science (sdg-challenge.com) is ook voor het MBO in ontwikkeling. Mail ze als je geinteresseerd bent. 

https://www.sustainableatcampus.com is een site waar allerhande challenges op staan.

EARTH HOUR 27 MAART 2021
SCHOLIEREN EN STUDENTEN: WE GAAN NEDERLAND VERLICHTEN MET ‘EEN GROEN LINT VAN LICHT’OE MEE EN MELD JE TEAM

http://www.sustainableatcampus.com/

De waternetwerk MBO prijs

Het Koninklijk Nederlands Waternetwerk, de beroepsvereniging voor waterprofessionals, bedrijven en organisaties in de watersector (voorheen NVA en KVWN) en tevens uitgever van het vakblad H2O, vraagt uw aandacht voor het volgende.

Sinds 2020 reikt Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) de Waternetwerk MBO-prijs uit.

Deze prijs is ingesteld om meer aandacht te vragen bij MBO opleidingen voor het werken in de waterwereld, het belang van de koppeling tussen onderwijs en praktijk, en natuurlijk ook om MBO-studenten in het zonnetje te zetten.

De prijs zal jaarlijks in november tijdens het KNW najaarscongres uitgereikt worden aan de beste MBO-3 en MBO-4 leerlingen met een (eind)opdracht op het gebied van water.

MBO-studenten, of hun begeleiders, kunnen de eindopdracht insturen. De winnaars ontvangen een prijs en een oorkonde.

De eerste prijs bedraagt €600, de 2e prijs €300 en de 3e prijs €100. In de H2O-media wordt aandacht besteed aan de genomineerden.

Alle winnaars ontvangen tevens een jaar lang gratis lidmaatschap van KNW. Voor de afgestudeerden is het bovendien een mooie aanvulling op hun CV.

De opdrachten worden beoordeeld door een jury uit het werkveld aan de hand van de bruikbaarheid voor de (water)praktijk, de kwaliteit van de aanpak en de rapportage, de mate van vernieuwing en de wijze van presenteren.

De sluitingsdatum voor het inzenden van de eindopdracht is 1 september 2021.
Eindopdrachten kunnen digitaal (in Pdf-formaat) worden ingezonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., kijk op onze site voor het reglement en het aanmeldformulier klik hier

Zijn er stagiaires binnen u bedrijf bezig met hun eindopdracht niveau 3 of 4 stuur deze dan in voor 1 augustus, heeft u nog vragen neem dan contact op met Carla Megens van KNW (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel 06-19791037.

Elk jaar zijn er verschillende organisaties die wedstrijden organiseren. Steeds vaker wordt ook een duurzame aanpak beloond, of de wedstrijd zelfs helemaal gericht op energiebesparing of een ander duurzaam doel. 

De smart circulair prijs

SMARTCirculair - SMARTCirculair | Klimaatchallenges voor jongerenSMARTCirculair | Klimaatchallenges voor jongeren

De bouwontwerp challenge
De energieontwerp challenge

Wedstrijd om goede ideeen

voedselverspilling

Challenge

Voedselverspilling

 

Een methode om met deze challenge aan de slag te gaan staat hier

169targets Ontwerp een autarkisch huis of wijk voor Smallingerland (de gemeente Drachten) De beste ideeen krijgen een prijs. Meer info staat in dit document. Looptijd komend schooljaar. (2018-2019)Aanmelden kan vanaf nu. Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 bouwcirculair

 

Ontwerp een duurzame woning samen met je gemeente. Bouw circulair legt contact met je gemeente en komt met een voorstel. Dat presenteert de gemeente en dan gaan teams er mee aan de slag. Uiteindelijk mogen de beste teams zich presenteren op een landelijke dag in juni 2019 waar het mooiste ontwerp en idee wordt gekozen door een vakkundige jury. Aanmelden kan na 14 juni 2018.  

Meer info mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.bouwcirculair.nl/

jong ondernemen
Jong Ondernemen
 

Jong Ondernemen heeft 2 programma's voor mbo-scholen.

Jaarlijks reikt Jong Ondernemen een prijs uit voor een college company (mini-onderneming). Meer informatie.

Ze hebben een project Social Innovation Relay. Dit project loopt al.
 Als onderdeel van de Student Company van het Jaar letten we ook op duurzaamheid. Afhankelijk of je deelneemt aan de competitie en je door bent van de regiofinale naar de halve en dan hele finale kun je daar kans op maken.

Wedstrijden


Campagne 10:10

Het doel van 10:10 (staat ook voor 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid) is om 10% CO2-uitstoot te besparen. Mensen, bedrijven en scholen kunnen allemaal meedoen en een bijdrage leveren.

De campagne is bekend van Wat doe jij uit?

 

 

 

 

solarboatrace

Dong Energy Solar Challenge

 
Tweejaarlijks wedstrijd voor zonneboten: boten die varen op zonne-energie. Ook mbo-scholen doen mee met eigen ontwerpen van studenten. 
technochallenge 
Technochallenge

Podiumvoorelektrotechniek

De Techno Challenge stelt elektrisch aangedreven superkarts ter beschikking.

Elk team krijgt de opdracht om op de kart een innovatie toe te passen en om een wetenschappelijk experiment mee te laten draaien tijdens de race.

De karts die aan de First Electro League meedoen hebben een elektromotor en zijn begrensd tot 80 km/u. De leeftijdsgrens voor coureurs is 16 jaar. Zij leggen vooraf een praktijk- en theorie-examen af voor een felbegeerde licentie.

     Wedstrijden Shell Eco Marathon

 

Shell eco marathon: Op 1 liter brandstof zo ver mogelijk rijden.