Laatste nieuwsbrief                                              Aanmelden voor de nieuwsbrief. 

knop
DMBO heeft een on line cursus ontwikkeld voor studenten in het MBO op niveau B/C/D. De docentenhandleiding (met antwoorden), een voorbeeld port folio en een antwoordenboek en voorbeeld examenopdrachten zijn te verkrijgen door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te mailen.   

In een unieke samenwerking tussen Samen Slim Bouwen, Duurzaam MBO en Leren voor Morgen wordt de onderstaande conferentie georganiseerd.
Safe the dates..  

Conferentie "
Circulaire Economie in de triple helix" 24-25 januari

Thema:   “Circulaire economie is serieuze economie, en duurzaamheid in de hybride leeromgeving”

De Kleine Aarde, het Klaverblad 13, 5283 TV Boxtel  (waar het Summacollege en ROC Tilburg een duurzame hybride leeromgeving gaan opzetten)

samen
                                       Maxime Verhagen over het project Samen Slim Bouwen

Woensdag 24 januari 2018   “Circulaire economie voor bedrijven en onderwijs”

 

• Key-note speaker: Thomas Rau, ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair, zijn motto is 'guided by the future'.

• Workshops/ lezingen: The Natural Step, Nul op de meter bouwen, Duurzaam MBO, het Cradle-to-Cradle centrum, de Energiespecialist, Duurzaam Bouwen, het bouw- en energieakkoord, Samen Slim Bouwen, Breeam. Solliance.

• Discussie en netwerken

Donderdag 25 januari 2018  “High Impact leeromgeving”

• Key-note speaker Anne-Marie Rakhorst, zakenvrouw van het jaar 2000, oprichter en eigenaar van het platform Duurzaamheid.nl.

• Workshops/ lezingen: “Spark”,samenwerking onderwijs en bedrijfsleven., IkCirculeer, duurzaam MBO hands-on, De wijk van morgen HBO/MBO en de gemeente Heerlen, Dome-X te Oss en de Leijgraaf, Het werkatalier Provincie en onderwijs. De peta-academy etc.

 

Keuzedeel Duurzaamheid in het Beroep is het meest gekozen keuzedeel in Nederland. 

In 2017 gaan vier netwerken voor duurzaam beroepsonderwijs de handen ineenslaan. Duurzaam MBO, Het Groene Brein Roots, Katapult en de coöperatie Leren voor Morgen gaan een gezamenlijk netwerk vormen. Dit maakten deze partijen woensdag (21 juni) bekend in Emmen.

 

DMBO is een netwerk van docenten en andere medewerkers in het middelbaar beroepsonderwijs. DMBO verzamelt en ontwikkelt lesmateriaal en achtergrondinformatie over duurzame ontwikkelingen in branches en bedrijfstakken en maakt deze via deze website beschikbaar voor docenten, opleiders en beleidsmakers in het onderwijs.

DMBO organiseert een jaarlijks symposium en bijeenkomsten, vergaderingen en excursies.

 

Druppel-Rechts-MiddenDMBO werkt samen met DuurzaamDoor. Dat is een interbestuurlijk en interdepartementaal kennisprogramma, waarin organisaties en netwerken van ondernemers, onderwijs, onderzoek, overheid en onderop (burgers) met elkaar samenwerken. Doel is om de ontwikkeling naar een groene, duurzame economie te versnellen, en om doorbraken te helpen realiseren. Centraal staan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van energie, water, biodiveristeit, materialen en voedsel.
DuurzaamDoor zet kennis, vaardigheden en methodieken in (sociaal instrumentarium), die betrokkenheid en bewustwording vergroten en die samenwerking en leren van elkaar bevorderen.