Open menu
 
Bedrijfskunde en Duurzame Ontwikkeling
Duurzaam ondernemen is een begrip dat zowel bij bedrijven als bij opleidingen Bedrijfskunde leeft! De uitwerking en praktische implementatie is echter nog niet ver gevorderd.

De vakreview

Bedrijfskundigen spelen een belangrijke rol bij het in gang zetten van en vorm geven aan de voor duurzaamheid nodige veranderingsprocessen binnen bedrijven. Deze vakreview beschrijft de stand van zaken en geeft aanbevelingen voor het onderwijs.

Samenvatting van de vakreview

De bedrijfskunde heeft in universitair Nederland het afgelopen decennium een sterke groei doorgemaakt, zowel wat betreft aantallen studenten, docenten en studierichtingen.
Afgestudeerden worden veelal opgeleid voor een baan bij het bedrijfsleven en andere instellingen en organisaties. De vraag die in deze publicatie centraal staat is in welke mate die opleidingen inspelen op recente ontwikkelingen binnen maatschappij en het bedrijfsleven in het bijzonder daar waar het gaat om noties zoals duurzaam ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen - en wat daaraan mogelijk verbeterd kan worden. Duurzaam Ondernemen wordt sinds de Commissie Brundtland (1987) en de VN Conferentie over Milieu en Ontwikkeling, UNCED (1992), als een wezenlijke taakstelling van het bedrijfsleven gezien. (zie: Agenda 21, Chapter 30) Deze taak heeft het bedrijfsleven zich ook op veel plaatsen aangetrokken, zoals ondermeer blijkt uit de instelling van de World Business Council for Sustainable Development (Zwitserland). Duurzaam ondernemen lijkt steeds meer tot de kern van bedrijven en ondernemingen te behoren.

 Downloaden

U kunt de vakreview in pdf downloaden.