E-Learning

Ga aan de slag. Succes !


Drones

 

De markt is inmiddels 1,5 miljard. Zweden heeft een verbod uitgevaardigd op drones met camera's. Je hebt drones zo groot als een pingpongbal met HD camera's maar die kunnen niet zo lang in de lucht blijven en zijn minder stabiel. Hoe groter, hoe stabieler en hoe verder de drone kan vliegen.

Les 2016 MV

 

Drones kregen opeens veel aandacht in 2014. Geen helicopter maar een quadcopter. Daarna heeft het een enorme vlucht gekregen. Je kan er een camera onder hangen maar ook pakketjes of reanimatie apparatuur,
Je kan op de juiste plek bestrijdingsmiddelen spuiten. Er bestaan nu speelgoed drones maar ook drones voor de hobbist. Of zie hier:


Wat kan je er nog meer mee =

drone2drone5
Er bestaan al een cursus om rotorbladen van windmolens te inspecteren. Maar je kan met camera´s ook zien of zonnepanelen nog goed werken.

drone3

Je kan er natuuropnamen mee maken of onderzoek doen naar dieren die moeilijk te volgen zijn.


drone4Het leger voert er oorlog mee. In 2016 vecht men met de Reaper. 14 meter lang, 2200 kg, smalle vleugels van 10 m. De kop is het brein en er onder hangt een halve bol+ de ogen van het ding dat op een insect lijkt.
Het brein heeft een aanvalssysteem, een radar, een camera, een infrarood camera, een laser, een marker (om op de grond markeringen achter te laten) en een camera die ver in kan zoemen.
Aan de vleugels hangen twee hellfire raketten en twee 500 pond bommen. Sinds 2001 zijn er al ongeveer 5000 mensen mensen mee gedood.
In Pakistan zijn vanaf 2004 423 aanvallen uitgevoerd, tussen 2500 - 4000 doden gevallen, tussen 500-1000 burgerslachtoffers waarvan ongeveer 200 kinderen.  
Als men vanuit de V.S. op de knop drukt dan suist b.v. in Pakistan een Hellfire raket met 1500 km per uur op een persoon af. 13-16 seconden later ontstaat er een donkere wolk en wordt er een bloedbad aangericht.

In de V.S. werden in 2016 390 drone piloten opgeleid. Het is effectief, precies en er vallen geen doden. Maar eer vallen ook onschuldige slachtoffers. Dagelijks 65 missies, wereldwijd. Er wordt publoekelijk gelogen over wat wordt aangericht en wat illegaal gebeurt. Het wakkert ook terrorisme aan. Vliegtuigen hoor je aankomen en kan je wegduiken. Drones niet en geven continue stress. Er wordt aangevallen zonder dat er troepen aanwezig zijn en zonder wetenschap of het wel terrecht is. De V.S. heeft mandaad in Afganistan en Pakistan. In Somalie niet maar daar vliegen ook drones.

In 2017 blijkt dat men nu volledig autonoom werkende moorddrones heeft ontwikkeld. Lethal Autonomous Weapon Systems LAWS. Ze hebben kunstmatige intelligentie en handelen zonder menselijke tussenkomst. Ze schatten situaties in en handelen zelfstandig. De Harop (Israelische drone) kan zes uur over een gebied vliegen met een bom van 15 kg. Als ze b.v. een radarsignaal van een luchtdoelraket oppikken stort ze zich zelfstandig op het doelwit.
Samsung heeft de Techwin SGR-A1. Die vliegt in de gedemillitariseerde zone tussen Noord en Zuid Korea. IR camera's detecteren mensen. Een laser selecteert doelwitten. Ieder mens die zich er bevindt is een vijand. Die kan zich identificeren en zo niet laat hij eerst een alarm afgaan, vuurt rubber kogels of activeert een machinegeweer. Britse Brimstoe raketten kunnen zelf aut's en bussen onderscheiden van tanks. De Phalanx van de USA zoekt zelf automatisch doelen, detecteer ze, maakt een inschatting en kan dan eventueel tot actie overgaan. De Harpy NG (Israel) detecteert vijandelijke radarzenders en vernietigt ze zelfstandig. Hij is te lanceren vanaf een voertuig. Zie onder.   

 Harpy NG 1021

 

echovoyager

Men heeft nu ook al onbemande duikboten die weken onder water kunnen blijven. Hij kan helemaal zelfstandig 12.000 km af leggen.
Ze noemen zo'n voertuig Extra Large Unmanned Undersea Vehicles).

drone7

Je hoeft drones nu niet meer te besturen met stuurknuppels maar je kan ook gewoon je mobieltje gebruiken.

drone8

Er bestaan nu hele snelle drones (linksboven) hele stabiele (met 6 bladen) hele kleine die je in je rugzak mee kan nemen of drones doe ook kunnen rijden. Er bestaan drones waarmee je mijnen kunt detectieren en vernietigen.

Nog meer snelle drones..ze gaan 160 km per uur.

snelle dronessnelle drone2

 

 drone6

Men is nu ook begonnen met drone shows en links boven zie je hoe je kunt vissen met een drone boven het water die is verbonden met een camera onder water. Zo kan je vissen opsporen en aas laten zakken.

Muse

In 2016 kon je het eerste popconcert beleven waar drones onderdeel waren van de show.

drones10

Inmiddels bestaan er drone vliegwedstrijden op parcoursen die indrukwekkend zijn.

drone9

Wie weet kunnen we ooit op drones vliegen. En je hebt het nog niet gezegd of in februari 2017 lanceert men de eerste drone taxi.
Hij kan een persoon tot 100 kg 50 km automatisch vervoeren. Men wil er mee beginnen in Dubai.

dronetaxi

Velocopter
Eerste elektrische luchttaxi van Daimler. Moet in 2018 gereed zijn.

Drones om warmtelekkages bij gebouwen te bekijken.

drone