E-Learning

Ga aan de slag. Succes !


Smart industry


Smart industry


Smart industry is ‘do or die’ voor de Nederlandse industrie en het bedrijfsleven. Wie er niet in meegaat, wordt links en rechts ingehaald door de concurrentie. 

We gaan naar smart industy waarin we de hulp krijgen van exoskeletten, hulprobots of robots die (saai en vaak herhalend) werk overnemen. 

Hiervoor hebben we veel technici nodig. Liefst dat 4 op de tien studenten die richting in gaat.

Het gaat over een technologische revolutie waarin nieuwe productietechnologieën en ICT-toepassingen voor een radicale verandering in de industrie zorgen. Het  leidt tot compleet nieuwe vormen van productie en compleet nieuwe businessmodellen.

Wie Smart Industry omarmt gaat voor slimmere productie en maatwerk tegen de prijs van massaproductie.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is hard nodig om onze concurrentiepositie te behouden en versterken.”

Big data inzetten voor nieuwe businessmodellen, slagen maken m.b.t. duurzaamheid.

Via digitale toepassingen kunnen we het energieverbruik en verspilling van de industrie. Echt maatwerk wordt mogelijk.  Je blijft ook niet met ongebruikte voorraden zitten. Zo verbeter je niet alleen je eigen concurrentiepositie, maar maak je ook een verduurzamingsslag.

Robots gaan zelfstandig kunnen opereren en met elkaar communiceren. De software die een bedrijf daarvoor maakt kan weer verkocht worden. Zo verandert de business van zo'n bedrijf. Daarnaast richt men zich steeds meer op diensten en services.

robots

In de 'slimme fabriek' van Engie Services te Emmen kunnen robots zodanig snel geprogrammeerd worden dat ze al binnen een paar uur of maximaal een dag aan het werk kunnen worden gezet. Ze kunnen gehuurd worden.