Open menu


Verpakkingen

Verpakkingsvrije supermarkten. Het is geprobeerd maar lukt nog niet goed.
Pieter pot leverde alles wat je bestelde in glazen potten die weer werden ingenomen, gereinigd en opnieuw gevuld. In het begin liep het goed maar het bedrijf is gestopt. 

Schermafbeelding 2023 12 30 125526

Toch zie je steeds meer tapbakken aan de muur zodat je in je eigen verpakking producten mee kan nemen.
Groenten e.d. kunnen gewoon los verkocht worden. Zie https://www.degroenemeisjes.nl/verpakkingsvrije-winkels/

Steeds meer merken denken na over duurzamere verpakkingen of bieden navulmogelijkheden.

Neem een parfum of crème verpakt in een mooie glazen flacon of pot met een zware dop, met daaromheen een kartonnen verpakking, een glanzende omverpakking en cellofaan. Daarbij benadrukte elke laag verpakking hoe bijzonder de inhoud was. Nu wordt dat eerder gezien als spilzucht en juist het tegenovergestelde van chic.

Daarom zijn ook producten uit het hogere segment steeds vaker voorzien van een navulbare verpakking waarover is nagedacht.
Maar ja dan moet zo'n verpakking wel daadwerkelijk worden nagevuld.

Grote verpakkingen als b.v. pakken koffie hebben minder verpakkingsmateriaal dan kleine. 

Single used plastics (SUPs) 

Vanaf 1 januari 2024 ondergaan Nederlandse bedrijven en evenementen ingrijpende veranderingen vanwege de aangescherpte Single-Use Plastics (SUP) regelgeving. Het gebruik van plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen voor onmiddellijke consumptie op gesloten evenementen wordt volledig verboden in verschillende settings, waaronder hotels, cafés, restaurants, kantoren, scholen, sportclubs en zelfs gesloten evenementen zoals concerten en attractieparken.