Open menu

 

Duurzaam inrichten

Duurzaam inrichten gaat over de onderstaande onderwerpen.

Duurzaam inrichten

Aan de linker kant staat een menu met allerhande onderwerpen.


Je kan er dit beeldverhaal (ppt) duurzaam inrichten  bij downloaden (het downloaden duurt even)


Opdracht I

Richt nu een woonkamer in op een duurzame manier.

Bekijk eerst Kluswijzerduurzaaminrichten zodat je weet waarom duurzaam inrichten belangrijk is. Bekijk het beeldverhaal duurzaam inrichten en de onderwerpen in het menu aan de linker kant. Gebruik dat bij de opdracht,

Opdracht II

ontwerp een kantoor met vijf stoelen, twee bureaus en plaatmateriaal op de vloer en bereken op www.insideinside.nl hoe je tot een zo’n laag mogelijke milieu-impact komt.

INSIDE/INSIDE is een online platform waar duurzaamheid van producten en materialen objectief inzichtelijk wordt gemaakt. Naast het aanbieden van een eenvoudige tool, streeft INSIDE/INSIDE naar het verder verduurzamen van de interieurbranche door het uitdragen van de laatste kennis en informatie op het gebied van duurzaamheid en circulariteit en het verbinden van partijen uit haar netwerk

Duurzaam interieuradvies bij het Koning Willem I College stelt: 

Onze missie is om de duurzaamheidstransitie in de interieurbranche te versnellen en wat is een beter beginpunt dan bij de interieuradviseur in opleiding zelf. In ieder project krijgt het aspect (re)circulair inrichten ruimte en laten we onze studenten kritisch nadenken over alternatieven en het werken met duurzame merken. De lamp van MushLume Cup in combinatie met een permanent aanwezige banner zijn visuele uitingen dat duurzaamheid continu onder de aandacht wordt gebracht. We communiceren in ons onderwijs over de schadelijke effecten van fast furniture én inspireren met het duurzame alternatief. Immers, als de vraag naar duurzaam toeneemt beweegt de markt vanzelf mee. ​
En daarin hebben onze studenten een voortrekkersrol. Ons onderwijs is hierdoor zowel duurzaam als toekomstgericht.  Daar zijn we trots op!

Impact

Studenten geven aan dat ze het belang kennen de duurzaamheidstransitie. Zij maken hun keuzes steeds bewuster. ​

Wij stimuleren in de onderzoeksfase al om zowel de ruimte-indelingen als de materialen en producten te kritisch te analyseren. Doormiddel van coaching en begeleiding leiden wij professionals op die hun beroep optimaliseren en nieuwe inzichten laten gelden in de bestaande branche. Wij laten zien dat Interieur & Duurzaamheid heel goed samen gaan.

Aanleiding en scope

Alleen al in Europa wordt er ieder jaar ruim 11 miljard kilo aan meubels weggegooid. 80-90% hiervan wordt verbrand of eindigt op de vuilnisbelt. De verborgen impact van ‘fast furniture’ is nog vele malen groter. Dit moet en kan anders vindt de opleiding Interieuradviseur.

Opmerkingen van studenten

“Ik vind het slim van de opleiding dat we hierop inzetten, zodat het in ons ‘systeem’ komt. Het wordt een automatisme om met duurzame merken te werken. Als ik straks interieurs ga inrichten, dan ben ik al veel bewuster van de impact op ons milieu. Ik kan tot een goed ontwerp komen, gebaseerd op bewuste keuzes. Mijn favoriete duurzame merk: Pure & Original (verf op minerale basis!)​.”

“Er zijn steeds meer klanten die het een must vinden dat je iets met duurzaamheid doet. Er zijn nog heel veel onwetende bedrijven. Wij als starters kunnen hier een positieve impuls aan geven. Op de opleiding heb ik de kans gekregen om bij een duurzaam bedrijf stage te lopen. T.o.v. leerjaar 1 en leerjaar 2 zie ik nu dat duurzaamheid echt actief leeft binnen de opleiding. Mijn favoriete merk: Good&Mojo.”


Goede voorbeelden  

De Praxis heeft 43.000 producten waarvan nu 6.000 het label klus bewust hebben gekregen als thermostaatkranen (direct de gewenste warmte), verven met minimale hoeveelheid vluchtige stoffen en producten van FSC hout.

Gemeentehuis Pannerden
DZ inrichten
DZinrichten3


Websites

Hoe real time intereur design is aan te passen aan lichtval, de stand van de zon, kleuren, meubilair is te zien op https://vimeo.com/116108434

Duurzaam Huis Leidsche Rijn achterkant  

Duurzaam-huis

Duurzaam
Veel info over duurzaam inrichten. Je kunt het huis    virtueel bekijken en indien je in de woonkamer op de i-tekentjes klikt krijg je allerhande info over duurzaam inrichten.

Info over duurzaam inrichten

duurzaam inrichten

Kluswijzerduurzaaminrichten
Mooie brochure over duurzaam inrichten
Merbau
Vloerenplanet
Vloerenplanet
Laminaat - Parket - Plankenvloeren Laagste prijs & Gratis bezorgd !
Welke Vloeren
Gids met alles over Vloeren Bekijk de gratis preview en bestel!
Eiken Vloeren-Discount
De goedkoopste Eiken Vloeren. Ook Natuursteen en Plavuizen
Duurzaam parket
Miller
Scholtenswerkplek
 
 

Scholtens werkplekinrichting verkoopt bureaustoelen
volgens het Cradle to Cradle principe.

duurzaam inrichten


Lemnislighting
 

Info over LED verlichting
duurzaam inrichten http://www.bewustverbruiken.org/campagne2003/ Alles over de bewuste inrichting van
van een slaapkamer
Kwast Aquamarijn natuurverven (U.P. Quality & Environment B.V.)
Auro natuurverven
Biopin Natural Paints
Uula natuurverven (kookverf)
Farvo Color (Uula en Aquamarijn)
Verfmolen De Kat, Zaandam (natuurlijke pigmenten, ook workshops!)
 
Milieu Centraal (voor consumentenvragen op milieugebied)
http://gezondwonen.startpagina.nl/  startpagina over gezond wonen
  Sari WereldModeWinkels (mens- en milieuvriendelijke stoffen, filialen door heel Nederland. Import via Fair Trade)
  De Bundel: keten van winkels voor natuurlijk wonen, met filialen in Nijmegen, Arnhem en Rotterdam
  Duurzaam inrichten materialen
Tweedehands meubels en -inrichting:Branchevereniging Kringloopbedrijven in Nederland biedt een overzicht van kringloopwinkels verspreid over heel Nederland, die bij die vereniging zijn aangesloten aangesloten  waaronder ook de winkels Het Goed. (Lang niet alle kringloopwinkels worden hier vermeld!).Denk ook aan de Weggeefwinkels
Kijk ook op de pagina 'Ecologisch leven en kritisch consumeren!'Op zijn website geeft Jan Juffermans (verbonden aan De Kleine Aarde) een beschrijving van de maatregelen die hij in zijn rijtjeswoning in Boxtel heeft getroffen om huis en tuin zo duurzaam mogelijk te maken.
Ecointerieur

Ontwerpers en leveranciers van ecologisch interieur