Open menu
logokl


Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs


Nieuwsbrief Oktober 2013

 

10-10-2013 Symposium "Green technology" 

"Dé bijeenkomst over duurzaamheid, techniek en bouw in het MBO" met excursie door de duurzaamheidsfabriek en wel tien workshops.

Duurzaamheidsfabriek Da Vinci college  Leerparkpromenade 100, 3312 KW Dordrecht.

We verwachten 100 MBO docenten, management adviseurs etc. uit Nederland alsmede het voltallig techniekteam van DaVinci. Het wordt een dag met aansprekende voorbeelden van het moderne techniekonderwijs in Nederland, met sprekers over het bouw- en techniekonderwijs in de toekomst, met trends en creatieve denktechnieken én met een rondleiding in de unieke duurzaamheidsfabriek waar DaVinci haar MBO studenten opleidt voor de toekomst. Rein Meerster zal het concept uit de doeken doen en u kunt kennis maken met de verschillende 3D printers die zij hebben staan in het Leonardo Experience Lab. Daarnaast wordt verteld hoe partijen worden betrokken van basisscholen tot het HBO en van het bedrijfsleven tot de overheid. Hopelijk komt Thomas Rau als key note speaker. Rob de Vrind geeft een masterclass over de allernieuwste trends en inzichten op het gebied van duurzaamheid. 

Programma, workshops, inschrijven zie hier

Prinsentuin houdt duurzaamheidsdag op 10-10-2013.

Ook dit jaar sluit het Prinsentuin College weer aan bij de Landelijke Duurzaamheidsdag op 10 oktober aanstaande. Dit jaar doen we dit in nauwe samenwerking met het Radius College en is ook het Markiezaat College bij een onderdeel van de dag betrokken. De duurzaamheidsdag bestaat voor een groot deel uit workshops voor docenten van zowel het Prinsentuin College als Radius College. Maar ook hun externe relaties zijn van harte welkom op Frankenthalerstraat 15 in Breda. Aanmelden zie hier

Lezingen en mogelijkheid te praten met drie vooraanstaande experts op Cradle to cradle gebied (in het Engels). Maandag 21 oktober Hotel Central vanaf 13.00 uur.

Maandag 21 oktober vanaf 13.00 uur bent u welkom en kunt u een aantal vooraanstaande experts ontmoeten en met hen van gedachten wisselen over actuele ontwikkelen bij Circular Economy en Cradle to Cradle.

Naast inleidingen van dr.Ken Webster van de Ellen MacArthur Foundation, dr.Sonja Eser internationaal expert voor industrie en educatie en Rudi Daelmans, directeur sustainability van Desso ontmoet u een aantal partners uit verschillende landen,waaronder EPEA Hamburg, die hun ervaringen met U in workshops willen delen.

Het is de finale van een Europees project waarin we een cursus Cradle to Cradle hebben ontwikkeld en in een aantal pilots de concretisering van Cradle to Cradle in de praktijk van bedrijven en educatie hebben uitgetest. Ook is er een spel gemaakt. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Voertaal is Engels. In de bijlage treft u het programma aan en hoe u zich kan inschrijven.

 
Het alpha college heeft haar techniek innovatie centrum (TIC) geopend

Op 23 spetember heeft het Alpha college haar TIC (techniek innovatiecentrum geopend. “Je ziet overal techniek om je heen, inspirerend” en “Goed om de leerlingen zo aan het werk te zien.”Barend Botter van de NAM schroefde het bordje Energy college op. De NAM gaat samen met het TIC/Alfa-college en de Hanzehogeschool studenten opleiden op energiegebied.
Een impressie is hier te zien.


Betreffende deze nieuwsbrief

D
MBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website www.duurzaammbo.nl boordevol informatie met 300 unieke bezoekers per dag. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kan er ook copy naar sturen alsmede kan u zich er afmelden voor de nieuwsbrief.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.