Open menu

E-mail

logo dmbo


Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs

Nieuwsbrief mei 2012

 

Openbare bijeenkomst van DMBO  U bent welkom

Woensdag 16 mei Churchillaan 11, Utrecht bij het CINOP op de 17e verdieping

14.00 - 15.00 Workshop "Wat speelt er allemaal in Nederland op duurzaamheidsgebied in het MBO"
15.00 - 16.30 Het nieuwe actieplan plan van DMBO 2012, het symposium 10-10-12 bij ROC West Brabant ism de Urgenda, de  bijeenkomst bij de Floriade in juni en discussie over wat DMBO voor u kan betekenen. Daarna netwerkborrel tot 17.00 uur.

Wel even aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Het Rijn IJssel College gaat duurzaamheid introduceren bij handel en economie


Op 5 juni geeft DMBO een gastles aan een grote groep leerlingen die ondernemerschap studeren. Vervolgens start er een project waarin de leerlingen concreet aan de slag gaan met een duurzaam product of idee. Docent en teamleider Marco van Aalst gaat er mee aan de slag.


De duurzaamheidsfabriek op het Da Vinci College begint vorm te krijgen.


Op het jaarcongres Jaarcongres Duurzaam Organiseren, Doen!  op 31 mei 9:00 tot 17.30 uur Burgers' Zoo Arnhem vertelt  Rein Meester, voorzitter Coöperatie Leerpark en directeur Duurzaamheid gemeente Dordrecht er over. De duurzaamheidsfabriek maakt innovatieve, duurzame techniek letterlijk zichtbaar, in het gebouw, in de programmering van het bedrijfsleven, van het onderwijs en innovatie. Het is een icoonproject van de stichting Urgenda en is in december door de VNG onderscheiden met de 1e prijs voor beste duurzame plan. Op het congres spreekt ook Jan Peter Balkenende   over duurzaamheid. Info en aanmelden voor het congres zie hier.


Symposium Groen Licht 22 mei a.s. in het gebouw Villa Flora op de Floriade 2012 in Venlo.


Keynote spreker is de Maleisische architect Ken Yeang, grondlegger van bioclimatic design waarin groen- en daglichttoepassingen een prominente rol hebben. Met exclusieve rondleiding, toegang tot de floriade en diner (voor  295 ex). Zie hier.
Studenten kunnen dit symposium gratis bezoeken maar moeten wel een toegangskaartje kopen voor de Floriade.


U bent vrijdag 1 juni welkom op de slotmanifestatie van de zevende Community Week op het Koning Willem I College


Die vrijdag laten 450 leerlingen van 11.30 - 13.30 zien in welke 99 projecten ze de maatschappij hebben geholpen. Dat via een grote markt, een groot LED scherm en een podiumwagen. De school houdt dan tevens haar UNESCO-dag en presenteert in 10 kramen wat zij doen op het gebied van wereldburgerschap. Er zijn kranten gemaakt met nieuws uit de derde wereld o.a. aangedragen door leerlingen die op dit moment in Kenia zitten. Aan de hand van hun bevindingen is ook een toneelstuk gemaakt dat twee maal wordt opgevoerd in het theater van de school. Er wordt ook een film vertoond over microkredieten. Stand up comediant Dara Faizi luistert de zaak op. Laat het even weten als u wilt komen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  


Duurzaamheid in de top vijf van harde competenties wereldwijd.


Naast harde competenties als Finance en budgettering en IT staat nu duurzaamheid op de derde plaats.  Zie hier


Regelmatig een duurzame tip krijgen. Dat kan en je kan er zelfs met heel je school aan deelnemen


Kijk hier