Open menu

Symposium 2023 te 's-Hertogenbosch bij het Koning Willem i College

Vrijdag 8 december 2023 was het mbo symposium Duurzaam Denken en Doen te gast bij het Koning Willem I College. Deelnemers namen in verschillende workshops letterlijk en figuurlijk een kijkje in hun duurzame keuken. In de middag vond de uitreiking van de Sustainabul plaats: de prijs voor het duurzaamste mbo van Nederland. Dit jaar hadden we een nieuwe winnaar. Het Albeda college. Proficiat. Het Koning Willem I College won de tweede prijs en Yuverta de derde.

Albeda

Dit is een mijlpaal en toont de waardering voor onze inzet op het gebied van duurzaamheid”, aldus Simone Fredriksz lid cvb Albeda. “Samen met onze studenten, medewerkers en onze partners bewijzen we dat er in de regio Rotterdam grote kansen liggen voor duurzaam denken en doen. We hebben de ambitie om duurzaamheid meer te integreren in onze lessen en vakken, omdat we te maken hebben met complexe uitdagingen zoals: klimaatverandering en toenemende sociale ongelijkheid. De oplossingen worden steeds vaker gezocht in het streven naar een duurzamere wereld. Daarin krijgt het onderwijs een bijzondere rol toebedeeld en dat is noodzakelijk”, benadrukt Fredriksz.

De vele activiteiten en inspanningen van Albeda op het gebied van duurzaamheid zijn recent vastgelegd in een reeks filmreportages. Deze zijn te bekijken via:

Duurzaamheid in het onderwijs
Duurzaamheid in de beroeps- en praktijkvorming

2023dmbo

Tijdens het symposium beëindigde Rob de Vrind zijn dienstverband bij het Koning Willem I College.
Hier onder https://we.tl/t-TwKeDS1gPV is zijn levenswerk en hoogtepunten te downloaden. Het is de slotlezing van 8 december tijdens het MBO voor Morgen symposium. Een mooie samenvatting van zijn laatste inzichten op het gebied van duurzaamheid naast hoogtepunten en veel inspiratie voor het geven van duurzaamheid.
De gesproken tekst is onder de dia’s gezet. Onder de links wordt vaak verwezen naar nadere info of filmpjes.

Doe er je voordeel mee. Je kan alle dia’s gebruiken. Copy left ipv copy right. De link sluit over enkele dagen. Hou daar rekening mee.

Je mag hem altijd vragen voor raad en daad of lezingen. Hij is voortaan te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hij vond dat het een mooie tijd was geweest en denkt dat  we steeds meer in actie moeten komen om het leven hier prettig te houden.
Hij gaat ermee door en hij hoopt jullie ook.

lezingrob2

duurzametoptien

iedereenaanzet