Open menu

logokl


Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs

Nieuwsbrief   Mei 2016

Conferentie Build up Skills in Mediaplazza . Woensdag 8 juni Utrecht 

BuildUpSkills lesmateriaal voor in het MBO onderwijs

BuildUpSkills ontwikkelt voor tientallen onderwerpen korte e-learning trainingsmodules. Deze zijn uitstekend bruikbaar voor inzet in het MBO Onderwijs. Daarnaast ontwikkelen ROC’s, bedrijfsscholen en praktijkopleiders ook lesmateriaal. In deze workshop beantwoorden we de vele vragen die er zijn & brengen we in beeld hoe we effectief samen kunnen werken Wat wordt er ontwikkeld? In welke vormen? Hoe is de link met keuzedelen? Wat kan het MBO onderwijs er mee? Wat heb ik eraan?

Verder in het programma:

Keynote: 'Hoe kun je e-learning en simulatie inzetten om Volwassenen aan het leren te krijgen?' Ron Koenen, Bouwradius
Keynote: Teclab: Succes door samenwerking Hans van Brussel (directeur Teclab)
Lezing: Leren en experimenteren in de Praktijk
Lezing: De bouwplaats van Morgen.
Lezing: BuildUpSkillsNL in 2016
Lezing: Leren op de bouwplaats
Workshop 1. Succesvol (inter)regionaal samenwerken
Workshop 2. BuildUpSkills lesmateriaal voor in het MBO onderwijs

Het hele programma staat hier  Inschrijven kan hier

Future of MBO congres - draag bij aan dé vernieuwing in het beroepsonderwijs. Dinsdag 14 juni Baarn.

Hoe geven wij vandaag vorm aan de toekomst van het MBO-onderwijs in een veranderende wereld? Tijdens de dynamische en innovatieve middag onderzoeken we wat vernieuwing in het beroepsonderwijs inhoudt. We werken rondom thema’s als verbinding, leiderschap, transitie en virtual classrooms.

Ben jij werkzaam binnen het beroepsonderwijs of werk je nauw samen met de grootste groep beroepsbeoefenaars? Dan nodigen wij jou graag uit om dit unieke congres Future of MBO in Kasteel Groeneveld in Baarn mee te creëren. Het is onze intentie om het netwerk van changemakers in het MBO onderwijs te versterken en hen handvatten mee te geven waarmee zij daadwerkelijk verandering kunnen brengen.

Datum: 14 juni 2016 Tijd: 13.00 - 17.00 uur Locatie: Kasteel Groeneveld Adres: Groeneveld 2, 3744 ML Baarn Deelname is kosteloos
 
Veel ROC's gaan keuzedeel duurzaamheid in het beroep aanbieden.  

DMBO is bezig met het maken van lesmateriaal. Het materiaal voor keuzedeel C is hier te vinden. Een pdf van het materiaal is hier te downloaden. Een docentenhandleiding is in de maak. Graag uw feed back. Het materiaal voor keuzedeel B is hier te vinden. Daarnaast geeft DMBO richtlijnen omtrent examinering dit tevens met dank aan het ID college die het keuzedeel al draaien. Zie hier. De laatste versies van keuzedeel duurzaamheid in het beroep A, B, C, D zijn hier te vinden.

Geautomatiseerde checklists duurzaamheid

U en uw leerlingen vullen hem in en u krijgt automatisch en per ommegaande advies terug ! Hoe duurzaam is je stageplek Hoe duurzaam ben je  thuis Hoe duurzaam isje school Hoe duurzaam is de horeca. DMBO is bezig met een on line cursus duurzaamheid voor het keuzedeel duurzaamheid en je beroep met content, leerdoelen, multiple choise vragen en filmpjes.

Betreffende deze nieuwsbrief  

DMBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website www.duurzaammbo.nl boordevol informatie met 300 unieke bezoekers per dag. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. We werken samen met het Groene Brein Roots en Groene Groei. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kan er ook kopij naar sturen alsmede kan u zich er afmelden voor de nieuwsbrief.