Open menu

Home

A14 Gebruik drankdispenser

• Omschrijving: 

Het gebruik van drankdispensers voor koude dranken
(bijvoorbeeld voor melk, karnemelk, vruchtensappen en fris).

• Kosten en baten:
De kosten voor een drankdispenser bedragen ongeveer ƒ 3.000,– afhankelijk van de grootte en het type. Huur voor een frisdrank tapinstallatie is ongeveer ƒ 375,–/kwartaal. Bij een frisinstallatie, waarbij gewerkt wordt met siroop en koolzuur, kost een liter fris circa ƒ 1,40. Indien momenteel ¼ liter of ½ liter pakken ingekocht worden, is overstappen op melk uit een dispenser circa ƒ 0,15 per liter goedkoper. Besparing op de afvalverwijderingskosten. De terugverdientijd is afhankelijk van de hoeveelheid drank die verkocht wordt.

• Neveneffecten: De drankdispenser verbruikt energie, maar kan een koeling voor verpakte dranken uitsparen.

• Toepasbaarheid: Voor grote kantines op school- en opleidingsgebouwen. Voor zuivel is een regelmatige verkoop noodzakelijk vanwege de beperkte houdbaarheid.

• Verdere informatie: Meer informatie bij uw leverancier.