E-Learning

Ga aan de slag. Succes !


ICT en thuiswerken telepresence


Thuiswerken
en telepresence

Om het fileprobleem op te lossen, zouden veel meer mensen thuis moeten werken.  Amsterdam wil met Seoel en San Francisco een nul energie stad worden. ICT gaat daarin een grote rol spelen. Men wil info naar de gebruiker brengen ipv de gebruiker naar de informatie. Je kunt het vergelijken door in plaats van informatie het woord water in te vullen. Vroeger liepen de mensen naar de pomp om water te halen, nu gaat het water via leidingen naar de gebruiker. Rond Amsterdam wil men nu lounge plekken gaan inrichten. (smartwork centers) Met restaurant en crhe waar je kunt flexwerken zo gauw een file op doet kun je besluiten naar de lounge te gaan om daar te gaan werken. Men noemt dat connected urban development. Men hoopt daardoor 11 duizend autos minder op de weg te krijgen.

Meer en meer begint men te werken met telepresence dit is de nieuwe manier van videoconferencing. Aan een ronde tafel zitten aan de ene kant mensen en aan de andere kant 3 grote beeldschermen. Het op afstand vergaderen begint net echt te lijken.
Dia140

Cisco heeft er afgelopen jaar 50 miljoen euro mee bespaard.

Als mensen thuis gaan werken kost dat ook energie maar zodra mensen meer dan 11 km van de werkplek verwijderd wonen, wordt het energetisch gunstiger. Pas is Webex voor 3,2 miljard euro overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in webconferencing. Ze hebben 33 duizend bedrijven als klant en delen data, spraak en video.3 van de 4 meetings hadden ook anders gekund. Op de site staat een calculator die uitrekent hoeveel CO2 bespaart als je doet aan webconferencing.

Zie ook Energiebesparen door virtual presence door Cisco