Open menu
logokl


Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs

Nieuwsbrief November 2012


Het duurzaamheidssymposium in 2013 bij u op school ?


Dat kan. Laat het even weten als u kan regelen dat 10-10-2013 een studiedag wordt voor uw docenten. Dan regelt DMBO in samenspraak met u van alles over duurzaamheid in het MBO onderwijs. 
DMBO is al geweest bij ROC West Brabant, ROC van Amsterdam, Zadkine, Koning Willem I Colege, ROC Midden Nederland, Aventus en de Landstede. In 2013 bij u ?
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Studiedag over Cradle to Cradle in het MBO donderdag 10 januari 11.00 - 16.00 School voor de Toekomst, Vlijmenseweg 2,  's-Hertogenbosch (voor 1 december aanmelden)

Bij voldoende belangstelling wil DMBO donderdag 10 januari in de School voor de Toekomst, Vlijmenseweg 2 te 's-Hertogenbosch een studiedag organiseren over Cradle to Cradle. Het is een concept dat iedere leerling in het MBO zou moeten kennen. Het heeft te maken met ontwerp, productie, return van grondstoffen en meerwaarde toevoegen. De studiedag is ontwikkeld (via een internationaal project) samen met mensen van EPEA (het Cradle to Cradle instituut van Michael Braungart) en een Cradle to Cradle  trainingscentrum te Munchen. Via presentaties, het Cradle to cradle spel en discussie-opdrachten krijgt u een goed beeld van het concept dat zo'n positieve kijk op duurzaamheid geeft en bijzonder geschikt is voor MBO leerlingen. We willen wel voldoende deelnemers dus meld u nu aan. Van 10.00 - 11.00 uur houden we een DMBO vergadering met als voornaamste punt de activiteiten in 2013. Svp voor 1 december aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Studiedag over windenergie en de windmolenmonteur.


A.s. donderdag 22 november vindt op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, faculteit Techniek, Ruitenberglaan 26, 6826 CC  ARNHEM een studiedag plaats over windenergie met een speciaal MBO gedeelte.

.         09.00 - 10.00 uur: Ontvangst in lokaal F1.04 (u vindt verwijzingen bij de ingang).

·         10.00 – 12.00 uur: Frank Koers van Tennet, projectleider off-shore netaansluitingen voor windturbineparken in Duitsland over ‘off-shore wind’ en de uitdagingen voor Tennet.

·         12.00 – 13.00 uur: lunch.

·         13.00 – 15.00 uur: MBO-deel: Lezing door Johan Tops van WeTC (Windenergy Training Centre) over de ‘ins en outs’ van de cursus windmolenmonteur.

·         15.00 – 16.30 uur:  Hoe ‘maak’ je van dit thema onderwijs.

Aanmelden kan nog bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Nieuw op de site www.duurzaammbonl.


Voor ondernemen, marketing, design en LLB zijn nu op de site vele duurzame ideeen en duurzame producten te zien. Ga er mee aan de slag !

Gerrit Euser van ROC Midden Nederland heeft een project geschreven over "Duurzame energiesystemen" dat een eye opener is voor techniek studenten. 
Het gedeelte van duurzaam bouwen heeft nieuwe aandachtspunten
Van alles over de op één na grootste economie "China"


Hoe kunnen we meer docenten betrekken bij DMBO ?


Dit jaar hebben we vanuit het netwerk DMBO een succesvol symposium georganiseerd in Breda met als gastheer ROC West Brabant. Rond de 100 mensen kwamen bijeen om met elkaar in gesprek te gaan. Duurzaamheid in het onderwijs wordt steeds belangrijker. Graag willen we via  u weten hoe meer docenten betrokken kunnen worden bij de activiteiten van DMBO. Laat het ons weten via de Linked in groep http://www.linkedin.com/groups/Duurzaam-MBO-4166524?trk=myg_ugrp_ovr


De staat voor de rechter  Als u het met het onderstaande eens bent klik dan hier

Als we nu niets doen, laten we een onoplosbaar en onbetaalbaar probleem achter voor de volgende generaties. Omdat de overheid er niet in slaagt om internationale afspraken om te zetten in doeltreffende acties, vragen wij de rechter om op basis van erkende wetenschappelijke kennis te bewerkstelligen dat de overheid tot actie overgaat.


Wilt u meer aandacht voor duurzaamheid in het MBO klik dan hier


Betreffende deze nieuwsbrief


DMBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website
www.duurzaammbo.nl boordevol informatie met 300 unieke bezoekers per dag. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Afmelden kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.