Open menu
logokl


Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs


Nieuwsbrief    Mei 2014


Duurzaamheid in opleiding en beroep

Op dinsdag 3 juni a.s. organiseert het netwerk Duurzaam MBO in Rotterdam een bijeenkomst over duurzaamheid in opleiding en beroep.

Gastheer van deze bijeenkomst is het Albeda College. Het Albeda College vertelt ons hoe Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in hun opleidingen terugkomt.

Het netwerk Duurzaam MBO geeft een toelichting op de keuzedelen duurzaamheid in het beroep. We gaan graag met u in gesprek over hoe dit keuzedeel u kan helpen om duurzaamheid in de opleiding terug te laten komen. Bent u met duurzaamheid in uw opleiding of lessen bezig of wilt u meer met het thema duurzaamheid aan de slag binnen uw opleiding? Kom dan naar deze bijeenkomst.  
 
Programma en locatie
 
Bijeenkomst Duurzaamheid in het Beroep
Locatie: Albeda College, Zuster Hennekeplein 80, Rotterdam
Datum en tijd: dinsdag 3 juni van 14.30 – 17.00
 
Programma:
-    Duurzaam MBO, de laatste ontwikkelingen door Rob de Vrind (DMBO en KWIC)
-    Presentatie opleiding MVO Albeda door Ben Nienhuis en Jan Pompe
-    Presentatie keuzedelen Duurzaamheid in het Beroep door Robbie van Kippersluis
-    Discussie: hoe komen we van keuzedeel naar duurzaam onderwijs
-    Afsluiting en borrel

Deelname is gratis en aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wordt ook ECOschool !! Waarom alle AOC's ECOschool worden en de ROC's niet achter kunnen blijven.

Op 8 april heeft DMBO ism AOC Prinsentuin te Breda een bijeenkomst belegd over ECO-schools. U kunt er alles hier over lezen.
Hopelijk start u er ook mee.

Hoe duurzaam is je stageplek

Graag zouden we zien dat alle leerlingen die op stage gaan in het MBO de checklist "Hoe duurzaam is je stageplek" invullen. Als je dat doet (en probeer het eens uit) krijg je tegenwoordig automatisch een mailtje terug met een analyse en een opdracht. Al een aantal ROC's gebruiken de tool. Heel handig en leerzaam !

Energiebesparing thuis.


Wil je je leerlingen leren hoe ze thuis energie kunnen besparen, laat ze dan deze chekclist invullen. Ook hierbij krijgt u per ommegaande een analyse en tips terug. Probeer het eens uit (met uw leerlingen) en laat weten wat u er van vindt.

Duurzame lunch lezing

ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen in samenwerking met Uneto-VNI en Kenteq
nodigen u graag uit om op dinsdag 20 mei een Duurzaam Doen lunchlezing over energiebesparing bij Flexoplast bij te wonen.

Meer informatie is hier te vinden. Direct aanmelden kan via deze link.I.v.m. verbouwing van ons schoolgebouw aan de Annewadmanwei vindt de lezing plaats in: Crystalic Business Center, François Haverschmidtwei 2, 8914 BC Leeuwarden.Routebeschrijving zie hier.

Betreffende deze nieuwsbrief

DMBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website www.duurzaammbo.nl  boordevol informatie met 300 unieke bezoekers per dag. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kan er ook copy naar sturen alsmede kan u zich er afmelden voor de nieuwsbrief.