Open menu

Het Cradle to Cradle concept (C2C) en circular economy

Cursus "Working and learning in the world of Cradle to Cradle"

DMBO heeft in 2012 en 2013 een internationaal project over C2C uitgevoerd om te komen tot een cursus. Die is gemaakt samen met Sonja Eser die verbonden was aan de EPEA Academie te Munchen (zij verzorgde C2C cursussen voor bedrijven), Rudy Daelmans van Desso, Herm Hendrikx en Wim Buijs van DSM en Ken Webster van "the Allen MacArthur Foundation" (circular economy) e.a. Als u interesse heeft in de cursus mail dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

De slotbijeenkomst bij Desso is donderdag 27 juni 2013 gegeven.

Hier onder de presentaties van

Sonja Eser en Rob de Vrind (DMBO) over "Working and learning in the world of cradle to cradle" 

Rudy Dealmans Desso

Herm Hendrikx van DSM

Wim Buijs van DSM 

Op de bijeenkomst is ook voor het eerst de Nederlandse versie gespeeld van het spel over C2C genaamd Simply Cycle.
Het bevat van allerhande producten kaarten waarop staat hoe de produten nu (op een verkeerde wijze) geproduceerd worden en je krijgt via opdrachtkaarten vragen over die producten die moeten leiden tot C2C producten. Daarnaast bestaan er expert kaarten die aangeven hoe de producten nu al op een C2C manier gemaakt worden. Alles wordt gespeeld op een bord (van C2C papier) waarop een iland staat afgebeeld dat C2C moet worden. 
Het spel is voor € 60 te verkrijgen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.