Open menu

Meubels

De stoelen zijn b.v. gemaakt via het cradle to cradle concept. Gemakkelijk uiteen te halen en alle materialen zijn beoordeeld. De plasticleverancier heeft alle milieuonvriendelijke stoffen eruit verwijderd en vervangen door natuurlijke stoffen.

Volkomen veilig voor mens en dier..zijn ze opnieuw te gebruiken..is een product makkelijk en snel uit elkaar te halen. (te verkrijgen bij Scholtens Werkplekinrichting Amsterdam)

Onze ontwerpen hebben een emotionele en een technische kant. Hoe maken we zaken waar onze kinderen en de natuur van houden. Het gaat over gevoelens, over liefde. Het is een lofzang op de natuur en op de toename van soorten (en niet de uitroeiing ervan).
 

In Maastricht is men op de kunstacademie begonnen met het ontwerpen van meubels op dit principe. Zie deze folder
Of zie http://www.mymiller.nl:80/nieuws/let-s-cradle.html?gclid=CICKpNP21o8CFQHdlAodsUsuUA voor de stoelen.

De duurzaamheidsfabriek van het DaVinci college te Dordrecht heeft al haar meubilair geleast OCS+ Steelcase. Turntoo is daarnaast de partij welke het meubilair least aan Duurzaamheidsfabriek.

Na gebruik gaan de meubels weer terug . Zij maken er dan weer nieuw schoolmeubiliar van.


Ahrend7

Ahrend (schoolmeubilair en kantoorinrichting) werkt volgens het C2C principe.

Ahrend 1

Ahrend2

Ze hebben een niet giftige poedercoating ontwikkeld

Ahrend3

Systemen van tafelpoten die uit elkaar te halen zijn.

Ahrend4


Ze hebben een stansmachine die weinig geluid produceert. In eerste instantie zei de leverancier Salvagnini dat ze dat niet konden leveren. Samen met Ahrend hebben ze wel de oplossing gevonden en nu staat alles op rubbers en produceert weinig overlast. Nu is het een machine die veel verkocht wordt omdat hij geluidsarm is.

Ahremd8

Met een excellent recyclingsysteem in de fabriek

Ahrend5

en een zeer betrokken medewerker die beseft dat afval niet bestaat maar weer een grondstof is.

Ahrend6