Open menu

De Cradle to cradle droomwereld

Dit is een speciaal land. De inwoners zijn vriendelijk en nieuwsgierig. Op dit moment is het milieu in een slechte toestand. De productie is lineair en er bestaan grote afvalbergen.

Laatst hebben ze gedroomd over een prachtige toekomst van hun eiland. In die visie draaien mooie grote windmolens aan de kust, surfen getijdecentrales mee op de golven en voorzien ze samen met zonnepanelen volledig in de energievraag van het eiland.

Ze dromen over een stad die is als een groot bos met ecosystemen in de wijken, levende groene muren, groene daken en kleurige bloemen in de grasperken.

Het klimaat in de staten is prettig omdat de planten alles koel houden. Er waait een lekkere lichte bries.

Als een groot organisme vloeien materiaalstromen in en uit de stad.Men draagt er zorg voor dat al het materiaal terug gaat in de kringlopen. De gebouwen zuiveren het water. Organisch materiaal als kleding, leren tassen of papier wordt meegenomen naar plekken waar het gecomposteerd wordt. Men maakt er weer goede, vruchtbare grond van.

De schoenen van de mensen hebben composteerbare zolen zodat bij slijtage de rivieren geen schade wordt toegebracht. Shampoos en schoonmaakmiddelen zijn zo ontworpen dat waterorganismen er in willen zwemmen. Nutri-auto’s manouvreren zich door de groene straten en als ze mensen naar het werk brengen zuiveren ze meteen de lucht.

Dat is hun droom maar ze hebben geen idee hoe ze er moeten komen.

Ze hebben uitgevonden dat jij aan het leren bent over eco-effectief ontwerp. Dus ze nodigde je uit om in een groep producten te bekijken die ze op dit moment gebruiken. Ze moeten worden omgevormd via de principes van Cradle to cradle om ze te verbeteren en om de droom waar te maken.