Duurzaam MBO
≡
Open menu
Home
Doel DMBO-site
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Goede initiatieven in Nederland
Ambassadeurs van DMBO
AVG-verklaring
Werk mee!
Manifest
Over DMBO
Visie en missie
Wie zijn we
Doelstellingen en strategie
Geschiedenis DMBO
Symposia
Symposium s-Hertogenbosch 2023
Symposium Lelystad 2022
Symposium Dordrecht 2021
Symposium Houten 2020
Symposium Amsterdam 2019
Symposium Amersfoort 2019
Symposium Nijmegen 2018
Symposium Boxtel 2018
Symposium Nieuwegein 2016
Symposium Arnhem 2015
Symposium Dordrecht 2013
Symposium Breda 2012
Symposium Zwolle 2011
Symposium Amsterdam 2010
Symposium Rotterdam 2009
Symposium Utrecht 2008
Symposium Ede 2007
Symposium Den Bosch 2005
Symposium Westerschelde 2004
Competenties van de duurzame docent
Duurzame doeners
Gastlessen
Duurzaam MBO Advies
Kennisbank
Planet
People
Profit
Concepten
Corona en duurzaamheid
Circular economy
Cradle to cradle
C2C-project in de EU
De energietransitie
Biobased economy
Biomimicry
Lessen uit de natuur
Creativiteit
Ondernemendheid
Ethiek, waarden en normen
Fab city concept
Crowd funding
Ecologische voetafdruk
Biotechnologie
Waarden biografieën
Emotionele intelligentie
Ecologische intelligentie
Zorg in het onderwijs
De tien geboden
Wat kan je zelf doen ?
Wat kan het bedrijfsleven doen ?
Wat kan de overheid doen ?
Audit
Nieuwe economieën
De circular economy
Duurzame economie
De nieuwe economie
De donut economie
De purpose economie
Biobased economy
Blue economy
De deel-economie
De geef-economie
Platform-economie
Nieuwe businessmodellen
De sufficiency economie
Maatschappelijk ondernemen
Globalisering
Echte welvaart
De snabbel-economie
Performance based economie
Wat gaat mis in de economie
Basisinkomen
Smart & intelligent
Smart buidings
Smart cities
Smart products & Internet of things
Smart food
Smart industry
Smart agriculture
Smart health
Smart grid
Sensoren
Robotisering
Virtual reality en het metaversum
Drones
3D printen
Fotonica
Big data
Deep learning en A.I.
Block chain
Sustainable society 3.0.
Nieuwe IT mogelijkheden
Duurzaam design
Games
Wedstrijden
Aangeraden boeken
Filmpjes
Duurzame ideeen
Duurzame producten
Check lists
Duurzaamheid op de stageplek
Checklist energiebesparing thuis
Duurzaamheid bij sociaal werk
Checklist energiebesparing op school
Checklist Hoe duurzaam is je school
Cecklist duurzaam bouwen
Checklist Bouwen in een duurzame wijk
Checklist voor de horeca
Ideeen van jongeren
HBO / WO
Lesmateriaal
Duurzaamheid bij Groen & Welzijn
Apothekersassistenten
Doktersassistenten
Gezondheidszorg
Green engineering
Groenbeheer
Kinderdagverblijven
Landbouw
Onderwijsassistent
Sport en beweging
Tandarts-assistenten
Veehouderij
Voeding
Uiterlijke verzorging
Verpleging en verzorging
Welzijns- sociaalwerk
Duurzaamheid bij Techniek
Adviseur duurzaamheid
Duurzame autotechniek
Duurzaam bouwen
Duurzame elektrotechniek
Duurzame energietechniek
Duurzame houtbewerking / meubel
Duurzame ICT
Duurzaamheid in het leger
Duurzaam inrichten
Duurzame installatietechniek
Duurzame koeltechniek
Duurzame metaalbewerking
Duurzaam metselen
Duurzame procestechniek
Duurzaam schilderen
Duurzaam stukadoren
Duurzame urban design
Duurzame weg- en waterbouw
Duurzaamheid bij Handel e.d.
Duurzaam ondernemen
Duurzame finance & recht
Duurzame detailhandel
Duurzame grafische vormgeving
Duurzame horeca
Duurzame (international) business
Duurzame kappersvak
Duurzame marketing en evenementen
Duurzame mode en fashion
Duurzaam secretarieel werk
Duurzaam toerisme
Duurzame transport en logistiek
Duurzaamheid in opleidingen
Wat is nodig ?
Duurzaamheid als leergebied
Duurzaamheidscompetenties
De didactiek
Ontwerpregels bij opdrachten
Duurzame stages
Leerdoelen
Taken coordinator
Keuzedelen duurzaamheid in het beroep
On line cursus duurzaamheid
Lesprogramma klimaatbewustzijn
Lessen bij burgerschap
Politiek
Sociaal
Kritisch consumentschap
Vitaal burgerschap
Loopbaan
Fuctioneert als werknemer
Lessen duurzame voeding
Duurzaamheid op de stageplek
Duurzame loopbaanbegeleiding
Certificaat A en B
Stellingen voor debat
Keuzedeel
Keuzedeel duurzaamheid in het beroep
Verdieping keuzedeel duurzaamheid in het beroep C/D
Bedrijfsvoering en WSA
Bedrijfsvoering
Whole school approach
De sustainabul
Documenten en filmpjes van het KWIC
Checklists
Nieuwsbrieven
Overzicht nieuwsbrieven
Aanmelden voor de nieuwsbrief
SDG's
De SDG's en Unesco
De 17 doelen in het onderwijs
Inner development goals
Duurzaam bouwen
Circulair bouwen
De energietransitie in het MBO
Zoeken in Duurzaam MBO
Zoeken
Duurzame horeca
Inleiding algemeen
In balans
Water en voeding
De wereldbevolking
Het broeikaseffect
Werk met duurzame energie
Werk en denk in cirkels
Materialen
Sensoren en ICT
Creativiteit
Werk samen
Geen invloed
Inleiding horeca
Assortiment horeca
Processen horeca
Energie horeca
Inrichting horeca
Apparatuur Horeca
Verpakkingen horeca
Schoonmaak horeca
Checklist horeca
Milieu-aspecten horeca
Afval horeca
Voedselverspilling
Innovaties in de horeca
Duurzame hotels
Vul de checklist in en vervolg de opdarcht zoals is aangegeven in de mail die je retour krijgt.
Horeca checklist
Naam
*
Invalid Input
E-mail
*
Invalid Input
Om- verpakkingen minimale besparing
1
2
3
4
5
Invalid Input
Schoonmaakmiddelen schadelijk
1
2
3
4
5
Invalid Input
Schoonmaakmiddelen overdadig gebruik
1
2
3
4
5
Invalid Input
Voedingsmiddelen niet biologisch
1
2
3
4
5
Invalid Input
Eieren niet scharrel
1
2
3
4
5
Invalid Input
Groeten, aardappels, fruit zonder aandacht voor productie en vervoer
1
2
3
4
5
Invalid Input
Koelingen / vriezers E-merk
1
2
3
4
5
Invalid Input
Apparaten energie verslinders
1
2
3
4
5
Invalid Input
Kooktoestellen en ovens op elektra
1
2
3
4
5
Invalid Input
Afval ongescheiden
1
2
3
4
5
Invalid Input
Afval minimale besparing
1
2
3
4
5
Invalid Input
Verwarming verlichting zonder aandacht voor energie-aspecten
1
2
3
4
5
Invalid Input
Gas minimale besparing
1
2
3
4
5
Invalid Input
Elektra minimale besparing
1
2
3
4
5
Invalid Input
Water minimale besparing
1
2
3
4
5
Invalid Input
Waterafvoer zonder naar de AmvB te kijken
1
2
3
4
5
Invalid Input
Duurzame (groene) stroom geen
1
2
3
4
5
Invalid Input
Afwassen oude afwasmachine veel water en hoog energie-verbruik
1
2
3
4
5
Invalid Input
Afzuiginstallatie voldoet niet aan voorschrifen
1
2
3
4
5
Invalid Input
Ontdooien warmhouden zonder aandacht voor energie-aspecten
1
2
3
4
5
Invalid Input
Frituren zonder aandacht voor energie-aspecten
1
2
3
4
5
Invalid Input
Koken, bakken, braden zonder aandacht voor energie-aspecten
1
2
3
4
5
Invalid Input
Milieuzorgsysteem geen zorgsysteem
1
2
3
4
5
Invalid Input
Servies, bestek en decoratie zonder aandacht gekozen
1
2
3
4
5
Invalid Input
Verzend
Reset
Details
Hits: 14556