Open menu

Symposium Duurzaamheid in het MBO Zorgonderwijs

Nu we allemaal aan de slag moeten met het Klimaatakkoord, is het belangrijk dat één van de grootste vervuilers gaat meedoen – de zorg dus.   

Donderdag 18 april 2019 Meader Medisch Centrum, Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort

 10.30 uur Inloop
11.00 uur Rondleiding I door het ziekenhuis (25 personen)
12.00 uur Lunch (25 personen)
12.30 uur Inloop
13.00 uur Opening
13.05 uur Key note
                Nu we allemaal aan de slag moeten met het Klimaatakkoord, is het belangrijk dat één van de grootste vervuilers gaat meedoen – de zorg dus. 
                We moeten er voor gaan zorgen dat iedereen daar de ernst van gaat inzien en de lol ervaart als je het anders en groener kan aanpakken.
13.35 uur De milieucoördinator van het Meader Medich Centrum Stef Bots
13.55 uur Wat bestaat er al aan materiaal op dit gebied Rob de Vrind DuurzaamMBO.
14.10 uur Een prachtig voorbeeld vanuit het Horizoncollege te Zaandam
14.30 uur Pauze
14.45 uur Workshops samen denken over wat, wanneer, waarom, hoe in het MBO-onderwijs voor verplegenden en verzorgenden. 
15.45 uur Rap up
16.00 uur Borrel of Rondleiding II (25 personen)
17.00 uur Einde

U kunt zich opgeven door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geef dan ook even aan of u deel wilt nemen aan een rondleiding en ook welke.

Mail dit a.u.b. ook door aan uw collega’s in de zorg.

Convenant Klimaattechniek

De organisaties willen komen tot een mbo-opleidingsaanbod dat meebeweegt met de veranderingen in de energietransitie, circulariteit en klimaatadaptatie.
Zie
hier

De uitdaging

26 ROC's en hun directeuren Techniek zijn er mee aan de slag om te leren van elkaar en van goede voorbeelden, om experimenteerruimte te creëren, om een digitaal platform te creëren om leermiddelen te delen en om samen met bedrijven en branches ook na te denken over nieuwe competenties en andere manieren van werken. Ze zijn hard aan het werk om uiterlijk eind maart voor alle actielijnen een uitgewerkte aanpak te hebben waarmee ze aan de slag kunnen.  Ook zes HBO onderstellingen zijn inmiddels aangesloten.

Wedstrijd Slimcirculiar

De landelijke Excellencedag was een feest voor 170 studenten en docenten bij Technova te Ede. Tijdens de experimenteerlabs mochten ze zelf aan de slag met stro, kalk/hennep, kurk/sedumecoverfleemstuc, restmaterialen van onder andere behang waarmee scheidingswanden bekleed kunnen worden en mycelium. Daarnaast waren er twintig workshops.


Nieuw op de website


Checklist over wijken en buurten. Zie
hier
Hoe groen, duurzaam, veilig is je woonwijk of buurt. Vul hem in en je krijgt persoonlijk antwoord terug met een analyse en vervolgstappen. 
Alles over plastic zie
hier
Voor alle Sustainable Development Goals is nu
hier te zien wat de feiten zijn, wat de kennisleerdoelen, de sociaal emotionele leerdoelen en mogelijke projecten kunnen zijn in in actie te komen.  
Donut education - een nieuw model over onderwijs in duurzame ontwikkeling is
hier te vinden.
Info over schone auto's (64.115 hits) 
Info over
warmtepompsystemen (49.264 hits)
Duurzaam toerisme (49.147 hits)   
Circular economy (34.946 hits) 
Duurzame
marketing en evenementen (12.352 hits)
De checklist
duurzaamheid op je stageplek is al meer dan 88.000 keer ingevuld.  
Goede voorbeelden zijn
hier te vinden.  

Betreffende deze nieuwsbrief 

DMBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website
www.duurzaammbo.nl boordevol informatie. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. We werken samen met het Groene Brein Roots, Katapult en de Groene Groei. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kan er ook kopij naar sturen alsmede kan u zich er afmelden voor de nieuwsbrief.