E-Learning

Ga aan de slag. Succes !


Ecotoerisme

Ecotoerisme is ecologisch duurzaam toerisme, die zich allereerst concentreren op het ervaren van natuurgebieden, die milieu- en cultureel begrip, waardering en behoud bevorderen. Ecotoeristen, met hun sterke nadruk op het leren over de natuurlijke omgeving, het verkleinen van negatieve effecten op de natuur en bijdragen aan de zorg van de natuur hebben een hoeveelheid persoonlijke waarden over veel andere onderdelen van de markt, mogelijk bestaand uit veel groter aantal toeristen, zijn in beweging.

Ecotoeristen worden ook gekenmerkt door te weten wat ze willen en zijn in sterke mate zelf actief om te bereiken wat ze willen. Ze plannen en boeken vaak zelf vanuit hun ervaringen en behoeften in het reizen en gaan voorbij aan touroperators, die meer tijd en bredere mogelijkheden hebben en zich bezig houden met toeristen, die meer interesse hebben in de gewone activiteiten in de natuur, dan toeristen die op zoek zijn naar avontuurlijke activiteiten.

Het is mogelijk om ecotoerisme te definiëren als een zeer kleine, maar groeiende nichemarkt, als een vorm van reizen voor je plezier, die is gericht op de natuurlijke en culturele omgeving. Het is ontworpen om een lage invloed op het milieu hebben, de bezoeker een beter begrip van de unieke kwaliteiten van de plaats die wordt bezocht te geven, bij te dragen aan het welzijn van de lokale bevolking en het bevorderen van het behoud van de natuur.

Ecotoerisme vereist het aansluiten bij het overkoepelend milieubeleid en de ethiek en het bevorderen van de echte inheemse cultuur.