E-Learning

Ga aan de slag. Succes !


Gebouwbeleving

De gebouwbeleving is van belang voor de gebruiker. Een gebouw moet niet alleen slim omgaan met energie maar moet ook energie geven.  

Vroeger ging het over thuis werken, nu gaat het over je thuis voelen op je werk.

Daarbij kan gelet worden op de onderstaande zaken

1. Gastvrijheid
2. Estethiek
3. Comfort
4. Gezondheid & Vitaliteit
5. Socialiteit
6. Innovate

Dat met betrekking tot

1. Materialen 
2. Licht
3. Geluid
4. Functionaliteit 

5.Ruimtes
- Meubilair
- Variatie

6.Binnenklimaat 
- Lucht
- Temperatuur
- Geuren

- Bedekte kleuren geven rust. Felle kleuren geven uiteindelijk geen goed gevoel.
- Groen doet goed
- Minder zitten en meer bewegen op het kantoor. Als je veel zit, beweeg je te weinig en dat is ongezond. Dus actievere werkplekken als staand werken aanbieden.
-

gebouwbeleving2

gebouwbeleving

Biophilic design

Biophilic design zorgt ervoor dat mensen opnieuw verbinding maken met de natuur. En dat wordt met de toenemende verstedelijking en de tijd die mensen binnen doorbrengen steeds belangrijker. Volgens onderzoek brengen mensen nu al meer dan 90 procent van hun tijd binnen door. Een Amerikaans onderzoek laat zien dat mensen gemiddeld 11 uur per dag digitaal bezig zijn.

bfd

De toepassing van biophilic design gaat veel verder dan het plaatsen van planten in het interieur. Denk ook aan grote ramen met uitzicht op groen, het overzicht in een gebouw, muren begroeid met mos, tapijten met natuurlijke patronen en ruimtes waar mensen zich terug kunnen trekken.

Studies laten zien dat een hogere productiviteit en een lager werkverzuim door stress gerelateerd zijn aan een slim ontwerp van de werkruimte. Bovendien komt het toepassen van biophilic design in kantoorinterieur ten goede aan de inspiratie en creativiteit.

Het bleek dat deelnemers die in een omgeving met natuurlijke elementen werkten een 15 procent hogere score voor welzijn rapporteerden. De productiviteit bleek 6 procent hoger te liggen, en creativiteit zelfs 15 procent.

Een tapijt met een willekeurig patroon van herfstbladeren levert bijvoorbeeld minder afval op. Dat geldt voor de productieprocessen maar ook tijdens het leggen van het tapijt. Stukjes die je aan de zijkant afsnijdt kan je ook aan de andere kant gebruiken. Doordat het een bladerdek is maakt het geen verschil. Door het willekeurige patroon zijn de tegels ook makkelijk uitwisselbaar. “Dat is handig als een versleten of vuile tegel bijvoorbeeld vervangen moet worden.