E-Learning

Ga aan de slag. Succes !


3.1. Inleiding

Een voorbeeld

EXPERIMENTEN MET DIEREN.

Wat zou de houding van de mens moeten zijn t.o.v. natuur en milieu ? Hoe moeten we handelen naar planten, dieren, water, lucht, bodem, ecosystemen, natuur en milieu ? Wat zijn de vragen die opkomen en waar je mee geconfronteerd kan worden b.v. bij experimenten op dieren. De video is gemaakt in samenwerking met instituten die die experimenten uitvoeren. Het geeft je een evenwichtige kijk op de zaak. De centrale vraag is hoe ver je gaat ? Misschien beter hoe ver je mag gaan ? De vraag komt op als je ziet hoe we van dieren kunnen houden en speciaal je eigen huisdieren.

Je hoort en ziet een vogel in een kooi. Hoe ver mag je gaan

De vraag komt ook op als je een chimpansee kunstjes ziet doen of als je een kip grilt. We houden van dieren en hoe ver kun je gaan ?

Wanneer op dieren experimenten worden gedaan b.v. voor het welzijn van andere dieren of de mens, kan dat dan en hoe ver kun je gaan ?

Sommige experts zeggen dat die experimenten vrijwel niet hebben bijgedragen aan de huidige medische wetenschap. Anderen zeggen dat dierexperimenten juist erg belangrijk zijn geweest. Allebei vragen ze je opnieuw..hoe ver kun je gaan ?